В Україні можуть відновити адаптивний карантин – Шмигаль

Читать на русском
Кабінет міністрів вивчить ситуацію з коронавірусом в регіонах України і у разі потреби оголосить там адаптивний карантин.
Фото: pravda.com.ua

Кабінет міністрів вивчить ситуацію з коронавірусом в регіонах України і у разі потреби оголосить там адаптивний карантин.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді у президента.

«Найближчим часом МОЗ дослідить ситуацію в регіонах, і залежно від показників ми ухвалимо рішення про запровадження адаптивного карантину по окремих областях. Тобто повернемося до зелених, жовтих, помаранчевих і червоних зон», – розповів він.

Коронавірус у світі: скільки тривали локдауни у різних країнахТривалість локдауну в Британії становила 110 днів, у Франції – 87 днів. В Україні весняний локдаун і карантин вихідного дня тривали 108 днів.

За його словами, ці зміни у разі прийняття набудуть чинності через сім днів після ухвалення.

Шмигаль зазначив також, що теперішні показники за кількістю хворих, госпіталізованих та тих, хто одужав, свідчать, що посилений карантин з 8 до 24 січня був ефективним заходом.

Нагадаємо, раніше голова МОЗ Максим Степанов заявляв, що завдяки суворим карантинним обмеженням у січні вдалося стабілізувати ситуацію з COVID і розвантажити медичну систему.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: