«Допомога поруч»: адресною доставкою скористалися понад 600 тисяч українців

Читать на русском
Онлайн-платформою Мінсоцполітики «Допомога поруч» з доставки необхідних продуктів в період карантину скористалися понад 600 тисяч українців.
Фото Слово і діло

Онлайн-платформою Мінсоцполітики «Допомога поруч» з доставки необхідних продуктів найбільш вразливим категоріям громадян скористалися понад 600 тисяч жителів України.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в коментарі «Укрінформу».

«В умовах карантину, розуміючи, що люди потребують більшої допомоги, ніж має можливість державний бюджет, Мінсоцполітики запустило велику програму адресної допомоги найбільш вразливим громадянам - одиноким матерям і батькам, особам з інвалідністю, одиноким пенсіонерам, залучаючи до такої допомоги, крім соціальних працівників ще представників ОТГ, благодійників, громадські організації, волонтерів, небайдужих громадян», - розповіла Лазебна.

Вона нагадала, що на онлайн-платформі «Допомога поруч» ті, хто потребують допомоги, можуть залишити заявку на найнеобхідніше - продукти харчування, засоби гігієни та індивідуального захисту. У свою чергу бізнес і інші громадяни доставлять необхідне за вказаними адресами. Така допомога - безкоштовна.

Серед продуктів, які можна безкоштовно отримати, - крупи, овочі, фрукти, молочні та м'ясні продукти, риба, побутова хімія: пральний порошок, засоби для дезінфекції, миючі засоби, а також засоби гігієни - крем, мило, шампунь, підгузники для дітей (для самотніх матерів і батьків), зубна паста.

«Програма діє в форматі онлайн-платформи. Також звернутися за допомогою можна за телефоном урядової гарячої лінії 15-45 або за телефонами обласних гарячих ліній», - уточнила міністр.

Платформа працює у всіх регіонах України і в Києві.

Нагадаємо, раніше Лазебна також назвала число ФОП, які отримали допомогу на дітей у зв'язку з карантином.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр соціальної політики розповіла, як працюватимуть карантинні програми підтримки у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: