Названо число ФОПів, які отримали допомогу на дітей у зв'язку з карантином

Читать на русском
В Україні наприкінці грудня 2020 року майже 100 тисяч фізичних осіб-підприємців отримали грошову допомогу на дітей через карантин.
фото LIGA.net

В Україні наприкінці грудня минулого року майже 100 тисяч фізичних осіб-підприємців, які належать до 1-ї та 2-ї груп платників податків, отримали грошову допомогу на дітей.

Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна в коментарі «Укрінформу».

У Кабміні розповіли, як будуть працювати карантинні програми підтримки в 2021 роціКарантинні програми підтримки можуть працювати в наступному році, якщо буде така необхідність.

«Уряд поновив у листопаді та грудні 2020 року виплату допомоги на дітей ФОПів, які належать до 1-ї та 2-ї груп. Майже 100 тисяч ФОПів отримали цю допомогу наприкінці грудня минулого року. Важливо, що усім підприємцям, які отримували такі виплати навесні, їх перепризначили автоматично, без подання нової заяви та необхідних документів», - сказала Лазебна.

За її словами, ті, хто не звертався раніше, змогли отримати допомогу на дітей, подавши до 15 грудня заяву та необхідні документи.

Міністр також нагадала, що наймані працівники і ФОП могли отримати компенсацію в сумі 8 тисяч гривень за втрату доходу у зв'язку з запровадженням карантину.

За словами Лазебної, по «карантинні» 8 тисяч звернулися понад 700 тисяч осіб. Майже 500 тисяч ФОП отримали виплати ще до Нового року.

Нагадаємо, з 1 січня низка підприємців звільняється на певний період від сплати єдиного соціального внеску.

«Слово і діло» пропонує ознайомитися, кому з початку 2021 року можна не платити єдиний соціальний внесок.

Раніше Лазебна пояснила, чому не всі ФОП можуть претендувати на 8 тисяч допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: