Навального можуть посадити на 13,5 років – Bloomberg

Читать на русском
Російський опозиціонер Олексій Навальний може отримати 13,5 років позбавлення волі. Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела.
Фото: Getty Images

Російський опозиціонер Олексій Навальний може отримати 13,5 років позбавлення волі.

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

За їх інформацією, 2 лютого політика можуть засудити до 3,5 років позбавлення волі у справі «Ів Роше», тобто замінити умовний термін на реальний.

«Кремль вирішив потримати Навального у в'язниці протягом кількох років чи більше, відмовившись від колишньої практики – призначати позбавлення волі не більше ніж на кілька тижнів, за словами двох людей, наближених до керівництва держави, які говорили на умовах анонімності. Він може отримати 3,5 роки на засідання, призначеному на 2 лютого. Ще одна справа – в роботі, вона може додати ще 10 років», – йдеться у статті.

Відзначається, що 10 років позбавлення волі йому загрожує по справі про фінансові махінації з пожертвуваннями в його особистому Фонді боротьби з корупцією (ФБК).

Нагадаємо, 18 січня Навального арештували після повернення в Росію з Німеччини, де він лікувався після отруєння «Новичком». Приводом для арешту стало звинувачення у порушенні правил відбування умовного покарання у справі «Ів Роше».

Після цього російський опозиціонер закликав прихильників виходити на масові протести.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: