Україна оскаржить повноваження Росії в ПАРЄ через затримання Навального

Читать на русском
Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи планує підняти питання щодо оскарження повноважень делегації Росії, в тому числі у зв'язку з затриманням у Москві російського опозиційного політика Олексія Навального.
Фото з відкритих джерел

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи планує порушити питання щодо оскарження повноважень делегації Росії, в тому числі у зв'язку з затриманням у Москві російського опозиційного політика Олексія Навального.

Про це у Facebook повідомила голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева.

Вона зазначила, що 19 січня у комітеті ПАРЄ з правових питань планувалося виступ Навального, однак тепер він навряд чи зможе взяти в ньому участь.

«Наша делегація буде використовувати всі можливі інструменти, які передбачає регламент для подальших кроків щодо обговорень (urgent debates) та оскаржень повноважень РФ, базуючись в тому числі на цих подіях», – написала вона.

Нагадаємо, 17 січня Навальний вперше після отруєння повернувся до Росії. Опозиціонера затримали під час проходження паспортного контролю в московському аеропорту «Шереметьєво». Проти Навального порушили справу про розкрадання, йому загрожує до 10 років в'язниці.

Раніше повідомлялось, що в Євросоюзі допустили запровадження нових санкцій проти Росії через затримання Навального.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: