Козак вперше взяв участь у засіданні ТКГ – Казанський

Читать на русском
У четвер, 21 січня, заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак вперше взяв участь у засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.
Фото: Радіо Свобода

У четвер, 21 січня, заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак вперше взяв участь у засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомив представник української сторони в ТКГ Денис Казанський в Telegram.

«Нормандське» дежавю: чи поверне Україна території ОРДЛО в 2021 роціПовернення, замороження чи миротворці? Які шанси та передумови для зрушення питання повернення тимчасово окупованих територій Донбасу у 2021 році – аналізував політолог Олександр Радчук.

«В ТКГ сьогодні мала місце неординарна ситуація. На переговори прийшов Дмитро Козак. Раніше він жодного разу не брав у них участі (Росію представляє Гризлов), але сьогодні досить безцеремонно відсунув Гризлова з кадру і зайняв його крісло», - написав Казанський.

За його словами, Козак під час засідання був роздратований і звинувачував Україну в небажанні визнавати бойовиків стороною переговорів.

Окрім того, заступник голови адміністрації президента РФ вимагав, щоб сторони розпочали обговорювати «дорожню карту», яку запропонувала Росія.

«Видно, що у Козака здають нерви. Очевидно, начальство вимагає результату, якого немає. Тому сьогодні ситуація змінилася кардинально - якщо зазвичай росіяни ховаються за своїми смоляними опудалами, і намагаються говорити менше, то сьогодні довелося виходити на перший план вже самому заступнику керівника адміністрації президента РФ», - написав Казанський.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна запропонувала напрацювати єдиний «План спільних кроків» щодо Донбасу, у якому повинні бути враховані пропозиції всіх сторін.

Окрім того, у ТКГ також домовилися відновити газопостачання до Мар'їнки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: