Україна в ТКГ звернеться до ОБСЄ через нові обстріли бойовиків

Читать на русском
Українська делегація в Тристоронній контактній групі готує письмову ноту місії ОБСЄ через новий обстріл бойовиків біля Водяного.
facebook.com/UkrdelegationTCG

Українська делегація в Тристоронній контактній групі готує письмову ноту місії ОБСЄ через систематичне порушення перемир'я з боку окупантів.

Про це повідомляє пресслужба делегація України в ТКГ в п'ятницю, 4 грудня.

«Мирний план» від бойовиків: чи визнала Росія себе стороною конфліктуРосія може бути визнана агресором лише в рамках юридичного поля, а не політичних заяв, вважає експерт.

Як повідомляється, в ніч на 4 грудня в районі Водяного було зафіксовано грубе порушення бойовиками режиму припинення вогню. Обстріли велися окупантами з використанням артилерії 122 мм (13 снарядів) і міномету 120 мм (6 мін).

«Дії по ситуації: 1.Через координаційний механізм заведено «режим тиші». 2. Відправлено письмове повідомлення СММ ОБСЄ.3. Спостережна група УССЦКК «Маріуполь» здійснює заходи щодо верифікації події», - йдеться в повідомленні.

У ТКГ підкреслили, що кожним таким порушенням Росія відгороджує себе від цивілізованого світу.

Нагадаємо, за даними штабу ООС, за минулу добу, 3 грудня, на Донбасі зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню з боку бойовиків РФ. Жертв і постраждалих серед рядів ЗСУ немає.

Раніше Україна в ТКГ заявила, що РФ намагається змінити процес переговорів по Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: