Онлайн-зустріч «нормандських» радників перенесли

Читать на русском
Відеоконференція радників лідерів нормандської четвірки перенесена у зв'язку з трагедією в Харкові. Попередньо, вона призначена на 27 січня.
apostrophe.ua

Відеоконференцію політичних радників лідерів країн «нормандської четвірки», яка мала відбутися сьогодні, перенесли на прохання української сторони у зв'язку з трагедією у Харкові.

Про це повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в коментарі УНН.

«Нормандські» консультації: коли відбудеться саміт на найвищому рівніЕксперт вважає, що зустрічі лідерів нормандської четвірки очікувати не варто, бо Росія блокує переговорний процес на інших рівнях.

Зокрема, Арестовичу було задане питання - чи перенесена зустріч політичних радників лідерів країн «нормандського формату», яка повинна була відбутися сьогодні, 22 січня.

«Так. Попередньо на 27 січня», - сказав Арестович.

Також він додав, що міжнародні партнери поставилися до прохання української сторони з розумінням, оскільки сьогодні президент України і глава ОПУ перебувають на місці трагедії в Харкові.

Нагадаємо, керівник ОПУ Андрій Єрмак раніше анонсував переговори «нормандських» радників.

Глава ОБСЄ на цьому тижні заявила, що Україна виконала всі умови для «нормандського» саміту.

21 січня в Харкові сталася масштабна пожежа в будинку для літніх людей. Загинули 15 осіб, 5 постраждали. Кабмін на доручення президента створив спецкомісію для розслідування трагедії.

У Харкові через трагедію 22 січня оголошено жалобу. На місце пожежі сьогодні прибув президент України Володимир Зеленський та голова ОПУ Андрій Єрмак. Зеленський розпорядився оголосити 23 січня загальнонаціональну жалобу по всій країні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: