Суд призначив засідання у справі заволодіння зерном держпідприємства

Читать на русском
Антикорупційний суд знову призначив підготовче засідання за обвинуваченням двох осіб у розкраданні зерна держпідприємства.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд на 15 січня призначив чергове підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора Луцького комбінату хлібопродуктів №2 Степана Москвича та екс-начальника елеватора підприємства Леоніда Тимофіюка у розкраданні зерна на 56 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 16 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

Суд також призначив проводити засідання шляхом дистанційного судового провадження з Луцьким міськрайонним судом Волинської області. Раніше суд призначав підготовче засідання на 20 листопада.

За версією слідства, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав збіжжя на відповідальне зберігання до Луцького КХП №2. Його тодішній керівник Москвич без отримання дозволу власника зерна вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора Тимофіюк. У такий спосіб упродовж лютого-червня 2014 року з елеватора Луцького КХП №2 вивезли понад 26 тисяч тон збіжжя, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало підприємству збитків на суму понад 56 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ направило до суду цю справу ще в листопаді 2018 року. Лише у 2019 році суд призначив засідання у ній.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: