ВООЗ наразі не зафіксувала жодного випадку смерті від вакцин проти COVID-19

Читать на русском
Вакцини від коронавірусу, які зараз активно використовуються у різних країнах для екстреної вакцинації населення, не спричинили жодної смерті на планеті.
Фото з відкритих джерел

Всесвітня організація охорони здоров'я наразі не фіксувала жодного випадку смерті після щеплення вакциною проти коронавірусу.

Про це заявила експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я Маріанджела Сімао.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

Вона зазначила, що найбільш широко нині використовується препарат від компанії Pfizer. Але, ні від нього, ні від препаратів інших виробників, які зараз використовуються на планеті, не було наслідків, які б закінчилися смертю пацієнта.

Сімао додала, що у деяких випадках вакцини можуть викликати побічні ефекти, зокрема анафілактичний шок, який вона пояснила схильністю деяких людей до серйозних алергій. У таких випадках потрібно вакцинуватися в медзакладах під наглядом лікарів.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що українцям не потрібно буде звертатися до приватних структур для того, щоб зробити щеплення проти коронавірусу за власний рахунок, оскільки держава зацікавлена в безплатній вакцинації всіх верств населення.

Також ми писали, що у ЄС мають намір створити механізм, який надасть можливість поділитися вакцинами від коронавірусу з менш забезпеченими країнами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: