Байден прибув до Білого дому

Читать на русском
Новий президент Сполучених Штатів Джо Байден разом зі своєю дружиною вперше увійшов на територію Білого дому у статусі очільника країни.
Фото: CNN

Новий президент Сполучених Штатів Джо Байден разом зі своєю дружиною вперше увійшов на територію Білого дому у статусі очільника країни.

Про це повідомляє CNN.

Вибори в США: якою буде зовнішня політика БайденаНова адміністрація США зосередиться на внутрішній політиці, а змін у зовнішній політиці варто очікувати після завершення пандемії, вважає експерт.

Зазначається, що президентську родину привітали військові та музичний оркестр.

Після свого прибуття до Білого дому 46-й президент США оголосив сьогоднішній день «Днем національної єдності», заявивши про необхідність єднатися перед тими викликами, які зараз стоять перед світом.

«Смертельна пандемія, яка трапляється раз на століття. Масштабна економічна криза, яка все більше посилюється. Необхідність расової справедливості, заклики до якої лунають протягом останніх 400 років. Сильна та загрозлива кліматична криза», - заявив президент.

Він додав, що в країні також посилюється політична криза та ескалація насильства, з якою необхідно боротися.

Окрім Байдена, до Білого дому дому прибула також віце-президентка США Камала Гарріс разом з родиною.

Нагадаємо, у середу, 20 січня, Джо Байден став новим президентом США - у Вашингтоні відбулася інавгурація нового лідера країни.

У листопаді на загальнонаціональних виборах в США Байден набрав майже 81,3 млн голосів американців. У Дональда Трампа було 74,2 млн голосів. За результатами голосування Колегії вибірників у грудні, представник Демократичної партії також отримав значну перевагу (306 вибірників, проти 232 за Трампа).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: