ЗМІ з'ясували, як Білий дім готують до переїзду Байдена

Читать на русском
Завтра, 20 січня, в США відбудеться інавгурація Джо Байдена на посаді президента. Він змінить Дональда Трампа в Білому домі - резиденції президента США.

Завтра, 20 січня, в США відбудеться інавгурація Джо Байдена на посаді президента. Він змінить Дональда Трампа в Білому домі - резиденції президента США.

Про те, як проходить підготовка до переїзду Байдена, повідомляє BBC.

Зараз в Білому домі триває підготовка до переїзду сім'ї та адміністрації Байдена. В результаті зміни президентів до адміністрації Байдена мають бути призначені близько 4 тисяч чиновників. При цьому близько 1,1 тисячі позицій вимагають утвердження Сенату.

Політичні документи, інструктажі та артефакти за часів президентства Трампа будуть передані до Національного архіву. Тут вони зберігатимуться в таємниці протягом 12 років, якщо їх не розсекретить сам президент.

Меблі та більшість творів мистецтва в Білому домі належать уряду і залишаться в приміщеннях. Інші предмети, такі як фотографії президента, які висять у коридорі, приберуть.

«Співробітники вже розпочали виносити деякі предмети з будівлі. Особисті речі Трампів, такі як одяг, ювелірні вироби та інші предмети, перевезуть до їхнього нового будинку - швидше за все, в Мар-а-Лаго у Флориді. І в цьому році Білий дім дуже ретельно приберуть», - повідомляє видання.

Відзначається, що нові перші сім'ї зазвичай роблять ремонт у Білому домі на свій смак.

Нагадаємо, інавгурація Джо Байдена запланована на 20 січня. До її початку навколо Капітолію встановлять паркан заввишки три метри. Також збільшать кількість військових Нацгвардії, які охороняють будівлю.

Також ми писали, що Капітолій під час репетиції інавгурації 46-го президента США Джо Байдена закривали через «загрози безпеці».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: