У Криму хочуть відмовитися від води з Сімферопольського водосховища

Читать на русском
В окупованому Криму припинять брати воду з Сімферопольського водосховища. Причина - підвищений вміст аміаку. Воду для Сімферополя будуть брати з насосної станції Веселе,
Марія Орлова/РГ

В анексованому Криму перестануть брати воду з Сімферопольського водосховища, оскільки в ній виявили підвищений рівень аміаку.

Про це повідомило так зване «Міністерство житлово-комунального господарства Криму» в середу, 20 січня, у Facebook.

Безводний світ: як російська окупація змусила кримчан митися за графікомРосійська окупація призвела до того, що мирні жителі півострову Крим страждають від нестачі води.

«Через 2-3 тижні підприємство перестане відбирати воду з Сімферопольського водосховища, а найближчими днями планується підключення нового водогону, який з'єднає Сімферополь з насосною станцією Веселе. Це дозволить воду із західного напрямку перекинути на Київський район міста, тоді потреба в Сімферопольському водосховищі відпаде», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що за даними підприємства «Вода Криму», неприємний запах питної води, на який скаржилися мешканці Сімферополя, пов'язаний з підвищеним вмістом аміаку. Так, при нормі аміаку у воді до 2 мг зараз його зміст становить 1,75 мг.

Нагадаємо, в січні стало відомо, що у Криму пересохло водосховище, яке забезпечувало жителів Сімферополя прісною водою.

Також повідомлялося, що запаси води в анексованому Криму на кінець 2020 року склали 31,3 млн кубометрів. Це на 61,67 млн ​​кубометрів менше, ніж роком раніше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: