У Криму за рік значно скоротилися запаси води

Читать на русском
Запаси води в анексованому Криму на кінець 2020 року склали 31,3 млн кубометрів, що на 61,67 млн ​​кубометрів менше, ніж торік.

Запаси води в анексованому Криму на кінець 2020 року склали 31,3 млн кубометрів, що на 61,67 млн ​​кубометрів менше, ніж торік.

Про це повідомляється на сайті Кримського управління з гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища.

Тільки за місяць запаси води скоротилися на 5,364 млн куб.

Подача води до Криму: предмет політичного торгу або ймовірна причина ескалаціїЧому проблему не розв'язують за допомогою міжнародного права та у що вона може вилитися для України.

Як відзначають кримські метеорологи, «грудень і січень - місяці з найбільшою кількістю опадів холодного періоду року, але в грудні, як і в попередні місяці, в басейнах річок спостерігалося значний недобір».

Так, в басейнах річок Кучук-Карасу, Чорна, Салгір опадів випало в обсязі 12-15% від норми, в басейнах річок, розташованих на Південному березі Криму, опадів було - 42-50% від норми, в басейнах інших річок - 24 - 40% від норми.

Незначною було і кількість опадів, що випали в Кримських горах - від 27 до 40% від норми.

«Приплив води в водосховища природного стоку був незначним і в млн куб. м склав: Білогірськ - 0,475, Сімферопольське - 0,302, Щасливе - 0,108. У Партизанському і Чорноріченському водосховищіах приплив води був відсутній», - йдеться в звіті.

Раніше в МЗС України заявили, що Україна блокуватиме будівництво установки для опріснення води в Криму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: