Малосніжна зима: в Україні обміліли річки і водосховища

Читать на русском
Державне агентство водних ресурсів України попередило про можливі обмеження прав водокористувачів у використанні води, якщо буде маловоддя.

Державне агентство водних ресурсів України попередило про можливі обмеження прав водокористувачів у використанні води, якщо буде маловоддя.

Як інформує пресслужба відомства, причиною цьому є аномальні осінь та зима 2019-2020 років.

У мережі обговорюють заяву Шмигаля про подачу води до КримуНовий прем'єр Денис Шмигаль зробив неоднозначну заяву про подачу води до Криму. Читайте реакцію соцмереж.

«Вперше за 120 років Україна опинилася у ситуації, коли гідрометеорологічні умови можуть спричинити обмеження прав водокористувачів у використанні води. Для цього у Держводагентства є усі законодавчі підстави. Так, стаття 45 Водного кодексу України каже, що у разі настання маловоддя, права водокористувачів можуть бути обмежені або змінені умови водокористування в тому числі скиди води через греблі ГЕС», - йдеться у повідомленні.

У Держводагентстві наголошується, що у разі вживання таких заходів пріоритетність надаватиметься забезпеченню питних і побутових потреб українців.

Маловоддя може призвести до пересихання малих водотоків.

Нагадаємо, в Україні різко обміліли річки і водосховища через аномальну осінь та зиму 2019-2020 років. За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні на більшості річок України спостерігається низька водність. Відповідно у цьому році на українських річках весняне водопілля буде відсутнє. Крім того, маловоддя може призвести до пересихання малих річок.

Раніше ми писали в яких річках України найчистіша вода.

Також новопризначений прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі ток-шоу «Право на владу» заявив, що в окупований Крим потрібно поставляти воду. Однак пізніше очільник уряду відмовився від своїх слів.

«Слово і Діло» подивилося, як в мережі обговорюють заяву Шмигаля про подачу води до Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: