Мінсоцполітики виступає за якнайшвидше впровадження накопичувальних пенсій

Читать на русском
Мінсоцполітики передало профільному комітету Ради пропозиції щодо законопроєктів, які дозволять почати впровадження накопичувальної системи.
фото з відкритих джерел

Міністерство соціальної політики передало профільному комітету ВР пропозиції щодо законопроєктів, які дозволять розпочати впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Пенсійна реформа: як відбуватиметься сплата внесків за накопичувальною системоюПерехід на накопичувальну пенсійну систему буде супроводжуватися тим, що державні й приватні фонди деякий час працюватимуть одночасно, вважає експерт.

Відомство закликає якомога швидше почати впровадження накопичувальної пенсійної системи. Повідомляється, що пропозиції міністерства щодо законопроектів забезпечать наступне:

  • зниження ризиків корупції та зловживань за рахунок єдиних підходів до суб'єктів, які надаватимуть послуги в системі накопичувального пенсійного забезпечення, без створення «особливих умов» для окремих структур, навіть якщо їх засновником є ​​держава;

  • посилення відповідальності засновників недержавних пенсійних фондів, які будуть надавати послуги в системі загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення;

  • єдине вікно для роботи людей зі своїми пенсійними накопиченнями;

  • єдині підходи до пенсійних виплат в системі накопичувального пенсійного забезпечення, зрозумілість виплат для учасників системи;

  • можливість не збільшувати податкове навантаження на фонд оплати праці для роботодавців і працівників при впровадженні системи.

«Реалізація таких змін забезпечить функціональну здатність системи, її відповідність ринковим реаліям, зменшення корупційних ризиків, посилення захисту людини і його пенсійних накопичень», - вважають у відомстві.

Нагадаємо, у грудні в Кабміні озвучили терміни впровадження накопичувальних пенсій.

Тим часом дефіцит Пенсійного фонду за минулий рік зріс до 13 мільярдів гривень.

«Слово і діло» пропонує подивитися, які пенсійні системи працюють в різних країнах світу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: