АМКУ розпочинає розслідування щодо шести газопостачальних компаній

Читать на русском
Північне відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) розпочинає розслідування щодо 6 газопостачальних компаній.

Північне відділення Антимонопольного комітету (АМКУ) розпочинає розслідування щодо 6 газопостачальних компаній. У відомстві вважають, що вони встановлювали завищені ціни на газ для населення.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ у вівторок, 19 січня.

Відзначається в повідомленні, дії ТОВ «Київоблгаз збут», ТОВ «Житомиргаз збут», ТОВ «Чернігівгаз збут», ТОВ «Черкасигаз збут», ТОВ «Уманьгаз збут» і ДП «КиївГазЕнерджи» містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку.

Держрегулювання тарифів: що пропонує уряд та хто від цього виграєУряд хоче знизити суми в платіжках. Від цього не в захваті МВФ та учасники ринку, які мають власне бачення. Хто скористається з ситуації?

У комітеті нагадали, що з 1 серпня 2020 роки ринок газу відкрився для населення і споживач отримав право вибору постачальника. Крім згаданих шести компаній в територіальних межах тих же областей діяльність із постачання природного газу здійснюють й інші компанії. Однак і надалі до 85% населення користуються послугами компаній-відповідачів у відповідних регіонах.

«Зараз виявлено, що цінові пропозиції відповідачів-монополістів на природний газ для потреб населення з листопада 2020 року по січень 2021 року в середньому перевищували ціни їхніх конкурентів на ринку до 40%. Наприклад, ціна газу в «Київоблгаз збут» була вищою за ціну, запропоновану ГК «Нафтогаз України», на 2,54 грн за 1 кубометр (38,52%)», - йдеться в повідомленні.

Раніше АМКУ оштрафував ДТЕК на 275 мільйонів гривень.

Також нагадаємо, уряд ухвалив рішення про зниження цін на газ для українців. Тариф знизили до 6,99 грн за кубометр.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: