Пентагон направить до Вашингтона понад 25 тисяч нацгвардійців США – ЗМІ

Читать на русском
Влада усіх 50 американських штатів разом зі столицею США Вашингтоном посилюють заходи безпеки перед церемонією інавгурації нового президента Джо Байдена, яка запланована на 20 січня.
Фото: WP

Влада усіх 50 американських штатів разом зі столицею США Вашингтоном посилюють заходи безпеки перед церемонією інавгурації нового президента Джо Байдена, яка запланована на 20 січня.

Про це повідомляє ITV.

У Конгресі США попереджають про заворушення в день інавгурації БайденаСпівробітники служби безпеки Капітолію попередили американських сенаторів про ймовірні заворушення у день інавгурації нового президента Джо Байдена, а також про можливість повторного штурму будівлі американського Конгресу.

Зазначається, що Міністерство оборони США наказало перевести до Вашингтона додатково 25 тисяч військовослужбовців, що є одним з найжорсткіших заходів безпеки, який колись бачили у столиці США.

Це відбулося після того, як у ФБР попередили про можливі збройні заворушення після недавнього нападу прихильників чинного президента Дональда Трампа на Капітолій.

Повідомляється, що більшість губернаторів штатів готові допомогти зміцнити безпеку столиці держави, але вони дали зрозуміти, що безпека їхніх регіонів є для них першим пріоритетом.

Так, губернатор штату Орегон Кейт Браун заявила, що відповіла відмовою на федеральне прохання про направлення ще 100 військовослужбовців Національної гвардії до округу Колумбія.

В той же час, очільник Міннесоти Том Уолз, вивчивши ризики для власного штату, збільшив кількість військовослужбовців, які будуть направлені від Міннесоти у Вашингтон, зі 130 до 850 осіб.

Нагадаємо, інавгурація Джо Байдена запланована на 20 січня. До її початку навколо Капітолію встановлять паркан заввишки три метри. Також збільшать кількість військових Нацгвардії, що охороняють будівлю.

Також ми писали, що у ФБР попередили про можливі збройні протести у день інавгурації нового президента США Джо Байдена на всій території країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: