Жодна COVID-вакцина ще повністю не пройшла третій етап клінічних випробувань – Степанов

Читать на русском
Станом на 15 січня жодна з існуючих вакцин від коронавірусу ще повністю не пройшла третю фазу клінічних випробувань, яка передбачає масове дослідження дії препарату.
Фото з відкритих джерел

Станом на 15 січня жодна з існуючих вакцин від коронавірусу ще повністю не пройшла третю фазу клінічних випробувань, яка передбачає масове дослідження дії препарату. У зв’язку з цим, усі вакцини зараз застосовуються в екстреному порядку.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, повноцінне завершення випробувань однієї із вакцин відбудеться тільки в кінці поточного року.

«Жодна вакцина не завершила третю фазу клінічних випробувань. Найближчий термін завершення для однієї з вакцин - це кінець 2021 року. Зараз вакцини застосовуються в екстреному порядку. І це зрозуміло», - підкреслив урядовець.

Він додав, що для реєстрації вакцини у різних країнах зараз використовуються проміжні результати третьої фази випробувань, які дають уявлення про ефективність препарату та про побічні ефекти, які він викликає.

Нагадаємо, раніше в МОЗ заявили, що уже в лютому в Україні з'явиться вакцина від коронавірусу та стартує перший етап вакцинації.

Також ми писали, що одна доза вакцини від коронавірусу Sinovac китайського виробництва, постачальником якої буде фармацевтична компанія «Лекхім», коштуватиме 504 гривні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: