Українці в ОРДЛО отримали 300 тисяч російських паспортів примусово – Резніков

Читать на русском
На окупованій території Донецької і Луганської областей примусово пройшли паспортизацію близько 300 тисяч громадян України. В Криму це число перевищує 2 мільйони.
Фото з відкритих джерел

На окупованій території Донецької і Луганської областей примусово пройшли паспортизацію близько 300 тисяч громадян України. В Криму це число перевищує 2 мільйони.

Про це в інтерв'ю «ТСН» розповів віце-прем'єр-міністр, міністр реінтеграції Олексій Резніков.

Він наголосив, що всі українці, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, є заручниками окупаційного режиму. Цю проблему в Україні хочуть вирішити за допомогою законопроєкту про державну політику перехідного періоду, який зараз знаходиться на стадії розробки.

«Люди змушені брати ті паспорти, тому що вони є заручниками, це їх спосіб споживання там. Тому держава повинна знайти механізм, як з цими наслідками діяти потім», – сказав Резніков.

Міністр додав, що навіть після прийняття даного законопроєкту, ніхто не пред'являтиме претензій тим громадянам, які отримали паспорти РФ.

«Коли відбудеться деоккупація, у них буде право вільного вибору, що робити з тим паспортом. Задекларувати, що вони від нього відмовляються, визнають тільки українське громадянство», – зазначив Резніков.

Нагадаємо, уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що у полоні в окупантів в ОРДЛО перебуває 251 українець.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: