США розширили санкції проти Ірану

Читать на русском
Сполучені Штати запровадили санкції проти трьох ключових промислових організацій Ірану в морській, аерокосмічній та авіаційній сферах через виготовлення та продаж зброї.
Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати запровадили санкції проти трьох ключових промислових організацій Ірану в морській, аерокосмічній та авіаційній сферах через виготовлення та продаж зброї.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео, повідомляє Укрінформ.

«Ми вводимо санкції проти Іранської організації морської промисловості (MIO), Організації аерокосмічної промисловості (AIO) та Організації авіаційної промисловості Ірану (IAIO) через їхню участь у діяльності, яка сприяє постачанню, продажу, передачі напряму чи опосередковано Ірану або з цієї країни зброї чи супутніх матеріалів», - заявив дипломат.

Він додав, що кожна із названих організацій забезпечує летальні озброєння для іранських військових, у тому числі, Корпусу стражів Ісламської революції, який був визнаний США як іноземна терористична організація.

Ці озброєння включають штурмові катери, ракети та бойові безпілотники, що є «засобами іранського режиму для проведення глобальної терористичної кампанії».

Нагадаємо, у грудні Пентагон вніс до «чорного списку» 4 китайські компанії, які пов’язані із військовою промисловістю КНР.

Згодом нові санкції на компанії з Китаю та РФ наклало Міністерство торгівлі США, яке звинуватило їх у співпраці зі збройними силами обох країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: