США запровадили санкції проти компаній з Китаю та ОАЕ

Читать на русском
Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило санкції проти чотирьох компаній з Китаю та Об’єднаних арабських еміратів, які купували нафту в Ірані попри запроваджене економічне ембарго.
Фото з відкритих джерел

Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило санкції проти чотирьох компаній з Китаю та Об’єднаних арабських еміратів, які купували нафту в Ірані попри запроваджене економічне ембарго.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

«Нафтохімічний та нафтовий сектори Ірану є основними джерелами фінансування іранського режиму, яке використовується для підтримки його злочинних програм як всередині держави, так і ззовні», - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучин.

У повідомленні зазначається, що санкції введені проти китайських компаній Donghai та Petrochem, які забезпечували морське транспортування іранської нафти та оплату операцій з її продажу.

Під обмеження потрапили і арабські компанії Alpha Tech Trading FZE та Petroliance Trading FZE, які були задіяні в підпільних операціях купівлі-продажу нафти.

У США виявили, що усі 4 підприємства здійснювали незаконні операції з іранською Triliance Petrochemical Co. Ltd., яка з початку 2020 року перебуває під санкціями США.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що США запровадили санкції проти Туреччини - під обмеження потрапили четверо турецьких чиновників і управління окремих підприємств країни. Їх ввели через купівлю Анкарою російських ракетних систем С-400.

Також ми писали, що Міністерство фінансів Сполучених Штатів запровадило нові санкції проти глави Чеченської республіки РФ Рамзана Кадирова, а також проти його найближчого оточення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: