США розширили санкції проти Китаю

Читать на русском
Адміністрація чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа запровадила санкції проти 9 компаній, які пов’язані із військово-промисловим комплексом Китаю.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Адміністрація чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа запровадила санкції проти 9 компаній, які пов’язані із військово-промисловим комплексом Китаю.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що підприємства були додані до «чорного списку США», який містить інформацію про компанії, що співпрацюють з Міністерством оборони Китайської народної республіки.

Серед тих компаній, які потрапили до списку, опинилися всесвітньо відома корпорація Xiaomi, яка займається виробництвом електроніки, а також авіабудівна компанія Comac.

Вони разом з іншими підпадатимуть під дію нової заборони на інвестування в США, яка змусить американських інвесторів до 11 листопада 2021 року позбутися своїх часток у фірмах, внесених до чорного списку.

Зазначимо, що внесення компанії до «чорного списку» США забороняє їй експортувати товари та технології з території Сполучених Штатів.

Нагадаємо, у грудні Пентагон вніс до «чорного списку» 4 китайські компанії, які пов’язані із військовою промисловістю КНР.

Згодом нові санкції на компанії з Китаю та РФ наклало Міністерство торгівлі США, яке звинуватило їх у співпраці зі збройними силами обох країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: