Сі Цзіньпін закликав китайських військових готуватися до війни

Читать на русском
Очільник Китайської народної республіки Сі Цзіньпін закликав підпорядкованих Пекіну військовослужбовців спрямувати розум та енергію на підготовку до майбутньої війни.
Фото з відкритих джерел

Очільник Китайської народної республіки Сі Цзіньпін закликав підпорядкованих Пекіну військовослужбовців спрямувати розум та енергію на підготовку до майбутньої війни.

Про це повідомляє китайська державна інформагенція «Сіньхуа».

Зазначається, що під час зустрічі з командуванням китайської армії він закликав збройні сили «не боятися смерті і готуватися до переможних воєн», а також зосередити увагу на підготовці до бойових дій, чого можна буде досягти лише в реальних бойових умовах. Водночас, з ким саме планує воювати Китай, очільник країни не уточнив.

В інформагенції також додають, що китайський лідер заявив про необхідність покращити умови навчання військовослужбовців, а також наголосив на необхідності змінювати стратегію національної безпеки Китаю.

«Сі Цзіньпін підкреслив, що середовище безпеки нашої країни змінилося. Так само змінилася і обстановка воєнної боротьби, місії і завдання китайських військових. Саме тому нам необхідно зрозуміти нову еру, нову ситуацію, нові завдання та нові вимоги. Ми повинні усвідомити небезпеку і прискорити трансформацію та модернізацію підготовки китайських військових», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, минулого місяця китайський лідер робив схожу заяву: під час інспекції Корпусу морської піхоти в місті Чаочжоу, він закликав армію зберігати стан підвищеної бойової готовності та бути абсолютно лояльною, чистою та надійною, адже це матиме вирішальну роль у майбутній війні.

Також ми писали, що в Пентагоні заявили, що Китай нарощує свій ядерний потенціал. За прогнозами американських військових, до 2030 року кількість китайських ядерних боєголовок зросте приблизно до 400 одиниць.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: