Трамп анонсував санкції проти Китаю через ситуацію в Гонконзі

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп оголосив про плани запровадити санкції проти офіційних осіб Китаю і Гонконгу, які, на думку Вашингтона, підривають автономію регіону.

Президент США Дональд Трамп оголосив про плани запровадити санкції проти офіційних осіб Китаю і Гонконгу, які, на думку Вашингтона, підривають автономію регіону.

Про це він повідомив на брифінгу в п'ятницю, 29 травня.

Крім того, Білий дім почав опрацьовувати скасування винятків, які забезпечують особливий підхід у відносинах в Гонконгом. Це торкнеться торгових домовленостей і угод про екстрадицію.

«Ми також переглянемо рекомендації для американських громадян щодо поїздок до Гонконга», - сказав Трамп.

За словами американського лідера, Гонконг де-факто «перестав бути автономною складовою КНР», а Пекін змінив принцип «одна країна - дві системи» на принцип «одна країна - одна система».

Як повідомлялося, раніше щорічний Національний народний конгрес Китаю включив до свого порядку денного проект закону Про вдосконалення правової системи і правозастосовчого механізму Гонконгу, який передбачає відповідальність за заколот, сепаратизм і зраду.

Після цього в Гонконзі знову спалахнули масові протести. А президент США Дональд Трамп пообіцяв потужну відповідь Китаю за Гонконг.

Зокрема Помпео заявив про втрату Гонконгом автономії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: