ООН попереджає про катастрофічне підвищення температури на планеті

Читать на русском
Всесвітня метеорологічна організація, яка є установою ООН, попередила, що до кінця століття нашу планету очікує катастрофічне підвищення температури.
Фото з відкритих джерел

Всесвітня метеорологічна організація, яка є установою ООН, попередила, що до кінця століття нашу планету очікує «катастрофічне» підвищення температури.

Про це йдеться у звіті організації, повідомляє Радіо Свобода.

Глобальне потепління стане причиною багатьох катастроф – ООНДо 2030 року кількість людей, які потребують міжнародної гуманітарної допомоги може сягнути позначки у понад 150 млн осіб.

Зазначається, що десятиліття, яке закінчилося у 2020 році, виявилося найтеплішим за всю історію спостережень. А 2016-й і 2020-й стали найспекотнішими роками.

У звіті повідомляється, що середня глобальна температура у 2020 році становила близько +14,9 градуса за Цельсієм. Це приблизно на 1,2 градуса вище рівнів, зареєстрованих в доіндустріальну епоху (до 1850 року).

«Ми прямуємо до катастрофічного підвищення температури на 3-5 градусів у цьому столітті», – зазначив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Нагадаємо, раніше в ООН закликали світових лідерів припинити будувати електростанції, які працюють на вугіллі та об’єднатися у коаліцію за припинення викидів вуглецю для того, щоб призупинити процес глобального потепління.

Також ми писали, що впродовж минулого року Світовий океан поглинув рекордну кількість тепла (близько 230 зеттаджоулів енергії), що свідчить про прискорення процесу глобального потепління на планеті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: