Глобальне потепління стане причиною багатьох катастроф – ООН

Читать на русском
До 2030 року кількість людей, які потребують міжнародної гуманітарної допомоги може сягнути позначки у понад 150 млн осіб.
Фото: АР / Noah Berger

До 2030 року кількість людей, які потребують міжнародної гуманітарної допомоги може сягнути позначки у понад 150 млн осіб.

Про це з посиланням на звіт Всесвітньої метеорологічної агенції ООН пише АР.

Зазначається, що глобальне потепління з кожним роком ставатиме причиною дедалі більшої кількості природних катастроф.

В агенції закликають міжнародну спільноту розпочати інвестувати кошти в системи раннього попередження природних лих та готуватися до того, що реагувати на них доведеться швидше, ніж це було раніше.

«Незважаючи на те, що коронавірус спричинив глобальну міжнародну кризу в галузі охорони здоров’я та економіки, на відновлення яких підуть року, треба пам’ятати, що зміни клімату будуть і надалі загрожувати життю людей, економіці та суспільству протягом багатьох століть», - заявив Генсек агенції Петтері Таалас.

Він додав, що під час відновлення економіки після пандемії людство зможе обрати більш успішний і, водночас, менш шкідливий для клімату шлях.

Нагадаємо, раніше в ООН заявляли, що через глобальне потепління 21 століття може стати останнім для жителів планети Земля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: