Пенс назвав умову відсторонення Трампа від посади

Читать на русском
Віце-президент США Майк Пенс використає 25-у поправку до Конституції Сполучених Штатів для відсторонення чинного американського президента Дональда Трампа лише у разі, якщо поведінка останнього стане ще більш непередбачуваною.
Фото з відкритих джерел

Віце-президент США Майк Пенс використає 25-у поправку до Конституції Сполучених Штатів для відсторонення чинного американського президента Дональда Трампа лише у разі, якщо поведінка останнього стане «ще більш непередбачуваною».

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що в команді віце-президента вважають, що запускати процедуру імпічменту шляхом оголошення недієздатності Трампа не потрібно, оскільки це може спровокувати виникнення додаткових ризиків для безпеки країни.

Однак, якщо поведінка Трампа на займаній посаді «стане ще більш непередбачуваною», Пенсу доведеться вдатися до поправки і прийняти на себе обов'язки глави держави.

Зазначимо, що згадана 25-та поправка до конституції США визначає, що в разі відставки або смерті глави Білого дому його повноваження покладаються на віцепрезидента.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Після цього в Конгресі США закликали віцепрезидента країни Майка Пенса усунути Трампа від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: