Для ФОПів скасували обов'язковість ведення паперової книги обліку доходів

Читать на русском
Для фізичних осіб-підприємців з 1 січня 2021 року скасовується обов'язковість ведення паперової книги обліку доходів. Реєстрація книги в контролюючих органах також скасовується.

Для фізичних осіб-підприємців з 1 січня 2021 року скасовується обов'язковість ведення паперової книги обліку доходів. Реєстрація книги в контролюючих органах також скасовується.

Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби (ДПС).

Для ФОПів першої та другої груп та третьої групи, які не є платниками ПДВ, передбачено ведення обліку в довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

Для ФОПів третьої групи, які є платниками ПДВ, передбачено ведення обліку в довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів і витрат.

Фінансова допомога ФОПам: як отримати 8 тисяч гривеньХто може претендувати на обіцяні президентом Зеленським виплати під час карантину та як їх отримати.

При цьому визначено, що облік доходів і витрат може вестися за власним рішенням платників єдиного податку в паперовому та/або електронному вигляді в довільній формі.

Водночас за бажанням платники першої - третьої групи єдиного податку можуть продовжувати вести облік доходів в книгах по заздалегідь визначеним формам.

Як відзначили в ДПС, реєстрація книг в контролюючих органах з 1 січня 2021 року скасовано.

Нагадаємо, з 14 грудня портал «Дія» почав приймати заявки на отримання від держави 8 тис. гривень одноразової допомоги малому бізнесу через карантин у січні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: