Протести ФОПів: чому невдоволення підприємців зростає

Читать на русском
Ілля НесходовськийЕксперт «Реанімаційного пакету реформ»

У Києві тривають протести приватних підприємців. Вони не задоволені січневим локдауном. Окрім того, виступають проти наміру влади посилити податкову політику і запровадити касові апарати для більшості категорій ФОПів. Економіст Ілля Несходовський у коментарі «Слово і діло» відзначив, що чимало підприємців не витримають чергових обмежень, тому влада повинна передбачити профілактичні заходи.

«Це питання локдауну ‒ не питання фіскалізації. Викликає обурення можливість того, що можуть заборонити діяльність», ‒ сказав Несходовський.

Економіст пояснив, що весняний карантин уже завдав підприємцям надмірних збитків, які не дозволять пережити нових обмежень.

У центрі Києва перекрили рух транспорту через протести ФОПівУ вівторок, 22 грудня, у центрі Києва обмежать рух транспорту через протести підприємців. Орієнтовний час початку проведення заходу з 13:00.

«Тут питання в тому, що з березня по травень діяв необґрунтований локдаун. За цей час постраждало багато підприємців і найбільше ‒ маленькі крамнички, кав'ярні, бари та ресторани. Тобто вони взяли на себе найбільший удар і влада надала їм допомогу дуже формально, тому зараз протести не вщухають. Якби їм не було завдано таких збитків – не було б зараз цієї проблеми», ‒ сказав він.

За словами експерта, після чергового карантину збанкрутує чимало суб’єктів господарювання.

«Основна проблема, яка зараз існує – це загроза повного банкрутства. Саме тому ФОПи й протестують. Тому підприємці зараз виступають проти локдауну, який вводять зараз», ‒ пояснив він.

Нагадаємо, в Києві учасники руху SaveФоп виходять на акції протесту вже не перший тиждень.

Пізніше нардеп Олександр Качура повідомив, що у парламенті зібрали 155 підписів народних депутатів, які ініціюють позачергову сесію Верховної ради. За його словами, засідання хочуть скликати для того, щоб розглянути законопроєкти щодо ФОПів.

Крім того, ми писали, що портал «Дія» почав приймати заявки на отримання від держави 8 тис. гривень одноразової допомоги малому бізнесу через карантин у січні. Наймані працівники та ФОПи, діяльність яких підпадає у цей період під заборону, можуть оформити заявку до кінця року.

Раніше наші аналітики розібралися, як отримати 8 тисяч гривень фінансової допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: