У Мінсоцполітики розповіли, скільки коштів вже сплатили ФОПам

Читать на русском
Послуга з отримання коштів максимально автоматизована і триває робота над її спрощенням, додав голова проєкту Дія Мстислав Баник.
Заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко

На допомогу ФОП станом на сьогодні було перераховано понад 2,8 млрд грн.

Про це повідомив сьогодні заступник міністра соцполітики Віталій Музиченко під час брифінгу, передає пресслужба відомства.

За словами чиновника, карантинні 8 тисяч грн уже отримали 355 тисяч ФОП із близько 430 тисяч тих, хто подав заявки.

«Міністерством соціальної політики для виплати допомоги передбачено видатки в сумі 8,3 млрд грн. На сьогоднішній момент перераховано у нас вже безпосередньо на виплату понад 2,8 млрд грн. Тобто, з тієї кількості які звернулися людей, з 426 тис., на сьогодні під виплату вже проведено 355 тис. Тобто, профінансовані відповідні витрати на Пенсійний фонд. Далі за алгоритмом Пенсійний фонд відповідні кошти, а також реєстри таких осіб передає Ощадбанку, який проводить спільно з банками, у яких відкриті рахунки у таких застрахованих осіб, зарахування таких коштів безпосередньо вже на рахунки цих осіб», - сказав Музиченко.

Фінансова допомога ФОПам: як отримати 8 тисяч гривеньХто може претендувати на обіцяні президентом Зеленським виплати під час карантину та як їх отримати.

Послуга з отримання коштів максимально автоматизована і триває робота над її спрощенням, додав голова проєкту Дія Мстислав Баник.

«Треба заповнити лише одне поле - це номер IBAN-рахунку. Для того, щоб держава надала тобі матеріальну допомогу», - каже Баник.

Нагадаємо, з 14 грудня портал «Дія» почав приймати заявки на отримання від держави 8 тис. гривень одноразової допомоги малому бізнесу через карантин у січні.

Наймані працівники та ФОП, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги до 31 грудня.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр соцполітики Марина Лазебная пояснила, чому не всі ФОП можуть претендувати на 8 тисяч допомоги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: