ВАКС призначив до розгляду справу рівненського судді

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням судді одного із райсудів в Рівненської області.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням судді Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського у зловживанні впливом.

Таке рішення ще 18 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, яке оприлюднили 31 грудня, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні вказується, що справу до розгляду призначалася на ту ж дату. Згідно з даними Судової влади України, наступне засідання за обвинуваченням судді Закревського призначене на 18 січня.

Як відомо, 6 березня суд відправив суддю Закревського під домашній арешт. 21 лютого йому повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання підозрюваним головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Нагадаємо, НАБУ знайшло у Закревського карту поляка. Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: