ВАКС залишив заарештованим житловий будинок екссудді

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання адвоката колишнього служителя Феміди про скасування арешту з домоволодіння.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив заарештованим житловий будинок із земельною ділянкою колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області Володимира Булки, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 19 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити в задоволенні клопотання адвоката Станіслава Пелюка в інтересах Олександри Булки про скасування арешту домоволодіння та земельної ділянки», – йдеться в рішенні.

Як вказується, адвокат подав клопотання про скасування арешту з домоволодіння та земельної ділянки, оскільки рішенням Тисменицького районного суду Івано-Франківської області це домоволодіння та земельну ділянку визнано особистою приватною власністю дружини екссудді Булки Олександри.

Втім судді встановили, що обвинувачений досі проживає в цьому будинку, попри рішення райсуду, яке не має преюдиціальної сили. Тому підстав для зняття арешту немає.

За версією слідства, екссуддя отримав 5 тисяч євро неправомірної вигоди від голови правління ПАТ «Живиця» Олександра Аниськовця за ухвалення рішення про продовження повноважень арбітражного керуючого в справі про банкрутство підприємства. Суддю затримали 7 серпня 2018 року «на гарячому», відразу після отримання ним другої частини обумовлених коштів, а саме 3 тисяч євро.

Нагадаємо, ще в лютому САП скерувала до суду обвинувачення стосовно екссудді Булки. Лише в травні суд призначив підготовче засідання в цій справі. Нещодавно Верховний суд передав цю справу до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: