Рятувальники загасили полум'я на місці вибуху газопроводу у Полтавській області

Читать на русском
Зранку 10 січня на місці розгерметизації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород рятувальникам вдалося загасити факельне горіння.
Фото: УП

Зранку 10 січня на місці розгерметизації газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» рятувальникам вдалося загасити факельне горіння.

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Зазначається, що для боротьби з наслідками вибуху було створено оперативний штаб, який працює цілодобово. До його складу входять представники департаментів охорони здоров'я, соцзахисту населення, цивільного захисту, представники тергромад, РДА, рятувальники, правоохоронці, енергетики та газовики.

Правоохоронці уточнили, що жертв та постраждалих внаслідок інциденту немає.

Однак через вибух та відключення ГРС «Вишневе» без газопостачання залишилися 17 населених пунктів Лубенського району Полтавщини.

Метеорологічним відділенням АРЗ СП проводились заміри повітря у населених пунктах за допомогою газоаналізаторів, перевищення ГДК небезпечних речовин не виявлено.

Нагадаємо, 9 січня на магістральному газопроводі, який обслуговує «Оператор газотранспортної системи України» (Укртрансгаз) стався вибух на ділянці поблизу села Калайдинці, що на Полтавщині.

Пізніше стало відомо, що причиною потужного вибуху газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород поблизу Лубнів у Полтавській області ймовірно стала розгерметизація магістрального газогону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: