Вибух на газопроводі забрав 10 мільйонів куб. м газу

Читать на русском

В результаті вчорашнього вибуху на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород» у Полтавській області газотранспортна система України втратила до 10 мільйонів кубометрів газу.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики України, передає «Слово і Діло».

У прес-службі відомства зазначили, що вибух за часом збігся з припиненням поставок газу з боку ВАТ «Газпром» в Україну і практичним виходом російської сторони з переговорного процесу. У Міненерго вважають, що «такий збіг не є випадковим, і вибух є спланованою диверсією», головна мета якої – дискредитація української газотранспортної системи та українського маршруту транспортування природного газу до країн ЄС.

У прес-службі міністерства також повідомили, що вчорашньому вибуху передували дві спроби терористичних атак на українську газотранспортну систему, що сталися на території Івано-Франківської області наприкінці травня цього року.

Водночас міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що його відомством розглядається декілька версій події. «У тому числі, ключова версія – терористичний акт», – повідомив голова МВС.

Нагадаємо, напередодні близько 14:00 в районі Лохвиці Полтавської області стався вибух на газопроводі «Уренгой-Помари-Ужгород».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: