Британія дозволила своїм суднам заходити до кримських портів

Читать на русском
З 1 січня 2021 року судна Великобританії можуть заходити до Керченського, Ялтинського та Євпаторійського портів тимчасово окупованого Росією Криму.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

З 1 січня 2021 року судна Великобританії можуть заходити до Керченського, Ялтинського та Євпаторійського портів тимчасово окупованого Росією Криму.

Про це йдеться у генеральній ліцензії, опублікованій на британському урядовому порталі.

В документі зазначено, що в екстрених випадках торгові судна, які зареєстровані у Сполученому Королівстві, можуть заходити до портів на окупованій території та оплачувати лоцманські послуги за прохід через Керченську протоку та за користування портами окупованого Криму.

Платежі отримуватиме державне унітарне підприємство т. з. «Республіки Крим» «Крымские морские порты», його філія «Госгидрография» та портові термінали підприємства.

Про намір зайти до порту або пройти під Кримським мостом капітани суден мають інформувати британський регулювальний орган, який контролює дотримання режиму санкцій (Office of Financial Sanctions Implementation).

В той же час посол Великої Британії Мелінда Сіммонс спростувала інформацію про те, що рішення уряду є послабленням санкційного режиму проти Росії.

«Велика Британія підтримує територіальну цілісність України та дотримується санкцій проти Росії за незаконну анексію Криму. Повідомлення про те, що ці санкції було послаблено, є неправдивими. Загальна ліцензія, видана британським Міністерством фінансів для морських портів Криму, відтворює цілі та зміст ліцензійного відступу, передбаченого статтею 6а рішення Ради ЄС № 269/2014, а, отже, зберігає дію аналогічної політики», — написала вона у Twitter.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд Великобританії підготував законопроект, який дозволить продовжувати санкції проти Росії після виходу країни зі складу ЄС (Brexit).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: