Під кримські санкції потрапили 10 суден – МЗС

Читать на русском
Міжнародна морська організація IMO в січні-серпні позбавила права ходити під іноземним прапором 10 суден за захід у порти Криму.
Фото: Getty Images

Міжнародна морська організація IMO в січні-серпні позбавила права ходити під іноземним прапором 10 суден за захід у порти Криму.

Про це повідомив заступник постійного представника України при IMO Віталій Мошковський, в Facebook.

«Це, зокрема, два судна під прапором Белізу, одне під прапором Болівії, два під прапором Камеруну, три - під прапором Коморських островів і два - під прапором Палау», - уточнив він.

Горизонт деокупації: прогноз щодо переговорів у «кримському форматі»Початок роботи кримського формату означатиме, що Україна набуває суб'єктності, здатності висувати і реалізовувати великі ініціативи для захисту своїх власних інтересів.

За даними Мошковського, що в цілому з 2017 року завдяки зверненню України таку санкцію застосували до 57 суден.

Як відомо, санкції, введені США та Євросоюзом у 2014 році у відповідь на анексію півострова, забороняють захід у кримські порти всім суднам.

Міжнародна морська організація є спеціалізованою установою ООН, яка встановлює стандарти безпеки міжнародного судноплавства і може реагувати на порушення цих стандартів.

Нагадаємо, кораблі під панамським прапором, що заходять в порти анексованого Криму всупереч введеним міжнародним санкціям, будуть каратися.

Відзначимо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає за необхідне Європейському союзу розширити санкції проти Російської Федерації через анексію Криму. Це необхідно, тому що Росія продовжує окупаційні дії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: