Акаунти Трампа заблокували Facebook, Instagram та Twitter

Читать на русском
Соцмережі Twitter, Instagram і Facebook після подій у Вашингтоні заблокували акаунти президента США Дональда Трампа.
Bloomberg

Соцмережі Twitter, Instagram і Facebook після подій у Вашингтоні заблокували акаунти президента США Дональда Трампа, тимчасово заборонивши йому публікувати нові повідомлення на своїх сторінках.

Про це йдеться в заявах трьох соцмереж.

Приголомшливий шторм на Вашингтонщині: що далі?Штурмом Капітолію США в Вашингтоні закінчився мітинг прихильників Дональда Трампа. Є загиблі і постраждалі.

«В результаті безпрецедентної і триваючої насильницької ситуації в Вашингтоні, округ Колумбія, ми зажадали видалення трьох твітів Трампа, опублікованих раніше сьогодні, через неодноразові і серйозні порушення нашої політики. Аккаунт Трампа буде заблокований на 12 годин», - заявили в Twitter з уточненням, що в майбутньому, якщо Трамп продовжить порушувати правила соцмережі, його аккаунт заблокують безповоротно.

Facebook заблокував сторінку Трампа на добу.

«Ми оцінили два порушення нашої політики сторінкою президента Трампа, вони приведуть до 24-годинного блокування функцій», - заявили в Facebook, уточнивши, що Трамп втратить можливість публікувати повідомлення на платформі протягом цього часу.

Глава соцмережі Instagram (яка належить Facebook) Адам Мосері ретвітнув повідомлення Facebook, відзначивши, що вони ухвалили таке ж рішення.

Нагадаємо, раніше чотири експрезиденти США зробили заяви у зв'язку зі спробою силового захоплення Капітолію прихильниками Трампа, в ході якого загинули люди.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: