Іран планує «знищити» Ізраїль до 2041 року

Читать на русском
В іранському парламенті зареєстрували законопроект, який передбачає знищення держави Ізраїль силами Ірану до 2041 року.
Фото з відкритих джерел

В іранському парламенті зареєстрували законопроект, який передбачає «знищення держави Ізраїль» силами Ірану до 2041 року.

Про це повідомляє IranWire.

«У річницю вбивства Касема Сулеймані до іранського парламенту було внесено безпрецедентний в 42-річній історії Ісламської Республіки законопроєкт. Він зобов’язує уряд Ісламської Республіки вжити заходи для «знищення» Ізраїлю до 2041-го року», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що законопроєкт вимагає від уряду розірвати блокаду Сектору Гази, надіславши постачання товарів не пізніше, ніж за 6 місяців після ухвалення законопроєкту.

«Такий крок призведе до захоплення іранських товарів та підвищить ймовірність військового протистояння з Ізраїлем», - пояснює видання.

Внесений до парламенту документ також передбачає низку інших безпрецедентних зобов’язань. Зокрема, уряд мусить негайно укласти угоди про економічну співпрацю із Китаєм, Росією, Венесуелою, Іраком та Сирією, навіть попри те, чи виявляють ці держави інтерес до такої кооперації.

У разі ухвалення документу Іран також не братиме участі у дво- й багатосторонніх перемовинах із США, поки Вашингтон не вибачиться за вихід з «ядерної угоди» й не засудить вбивство Сулеймані.

Нагадаємо, раніше стало відомо що влада Ірану звернулася до Міжнародної організації кримінальної поліції з проханням оголосити в розшук та заарештувати чинного президента США Дональда Трампа за підозрою у вбивстві іранського генерала Касема Сулеймані.

Його вбили в ході спецоперації США 3 січня 2020 року після нападу на посольство Сполучених Штатів у Багдаді. Вашингтон звинуватив Сулеймані у підготовці нападу на дипломатичну установу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: