ВАКС знову продовжив слідство у справі «ядерних» хабарів від Микитася

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання Національного бюро про продовження строку досудового розслідування.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 28 лютого термін розслідування справи за підозрою колишнього народного депутата Максима Микитася у наданні неправомірної вигоди посадовцю відокремленого підрозділу НАЕК «Енергоатом».

Таке рішення 28 грудня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Детектив Національного антикорупційного бюро подав до суду клопотання про продовження досудового розслідування у справі Микитася до п'яти місяців. У ньому він вказував, що наразі слідство завершити не є можливим. Як стверджує детектив, йому необхідно провести ще низку слідчих дій.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково і продовжила слідство до 28 лютого.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Микитасю у наданні неправомірної вигоди. Також вони вручили підозру директору з нових ядерних установок відокремленого підрозділу «Атомпроєктінжиніринг» НАЕК «Енергоатом» Ігорю Орлову. Пізніше йому обрали запобіжний захід у майже 10 млн грн застави. Сам Микитась досі перебуває під вартою у межах іншої справи.

Слідство встановило, що у 2017 році Орлов, зловживаючи своїм службовим становищем, уклав із компанією, підконтрольною Микитасю, договір на 929 млн грн. Згідно з ним ця компанія мала збудувати Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об'єкт й досі не введено в експлуатацію.

Натомість упродовж 2017-2019 років сім'я директора ВП «Атомпроєктінжиніринг» безоплатно одержала від ФК «Житло-капітал», очолюваної Єгором Смілим (ще один підозрюваний у справі), і також підконтрольної Микитасю, три квартири в новобудовах Києва загальною вартістю майже 4,42 млн грн, що, за версією слідства, є неправомірною вигодою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: