Микитася підозрюють у викраденні і вимаганні – МВС

Читать на русском
Забудовнику і колишньому нардепу Максиму Микитасю оголосили про підозру в замовному викраденні і вимаганні.

Колишньому власникові компанії «Укрбуд», екснардепу Максиму Микитасю оголосили про підозру у вимаганні та замовному викраденні юриста в Києві.

Про це повідомили в пресслужбі МВС у вівторок, 29 грудня.

Справа Микитася: хабар за експертизу і «підозрюваний» ТатаровОчільниця Офісу генпрокурора зірвала плани Національного бюро та САП з реалізації повідомлення про підозру ще одному фігуранту справи про хабар від екснардепа.

У поліції уточнили, що інцидент з викраденням юриста стався в Києві 8 грудня цього року. Четверо невідомих на автомобілі викрали його, через кілька годин їх затримали, а згодом встановили і безпосереднього замовника.

За даними МВС, замовником виявився колишній власник будівельної компанії «Укрбуд» Максим Микитась.

«Отримавши всі дані про майбутню жертву, виконавці - члени транснаціонального угрупування - обманом виманили потерпілого на зустріч, де в подальшому силою заволоділи його автомобілем і за вказівкою замовника змусили потерпілого написати боргову розписку на 800 000 доларів», - йдеться в повідомленні.

Слідство повідомило Мікітасю про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 146 (викрадення людини) та ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (вимагання) УКУ.

Тривають слідчі дії.

Власникові будівельної компанії повідомлено про підозру у замовленні викрадення столичного юристаНаціональна поліція України

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що співробітники поліції прийшли з обшуком додому до колишнього власника «Укрбуду» Максима Микитася.

Раніше ВАКС продовжив домашній нічний арешт Микитасю до 23 лютого 2021 року.

До цього НАБУ і САП повідомили Микттасю про підозру в організації заволодіння понад 81 млн грн Національної гвардії України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: