Офіс генпрокурора передав до НАБУ справу Верланова

Читать на русском
Офіс генпрокурора визначив підслідність за антикорупційними органами у справі про можливі зловживання колишнього головного податківця.
Сергій Верланов

Офіс генерального прокурора передав до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою колишнього голови Державної податкової служби Сергія Верланова у зловживанні службовим становищем.

Таку постанову ще 20 жовтня ухвалив заступник генпрокурора, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 20 жовтня Офіс генпрокурора повідомив Верланову про підозру. Того ж дня заступник генпрокурора змінив підслідність у справі за НАБУ і САП. У зв'язку із наближенням дати завершення строків слідства детектив НАБУ просив суд продовжити їх до 4 місяців. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і продовжив слідство до 20 лютого.

За версією слідства, ексголова ДПС Верланов міг вчинити умисне зловживання владою та службовим становищем під час здійснення повноважень, з метою одержання неправомірної вигоди для ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг».

Згідно до наказу Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби, було проведено документальну планову виїзну перевірку ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг» з питання дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства. Під час її проведення виникли протиріччя в частині оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин, усунення яких потребувало спеціальних технічних знань.

Тому, Дніпропетровське управління ОВПП ДФС України звернулося із запитом до Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» з проханням надати інформацію щодо змін корисних копалин під час їх видобування. В результаті цього було встановлено заниження податкових зобов'язань ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг» з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин на суму 2,24 млрд грн. Пізніше, як вважає слідство, Верланов в інтересах «Арселорміттал Кривий Ріг» повністю скасував ці зобов'язання.

Нагадаємо, ексголова податкової Верланов прокоментував вручення йому підозри. До цього він заявляв про проведення обшуків у нього співробітниками Служби безпеки України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: