«Карантинні» виплати ФОПам: надійшло вже майже 430 тисяч заявок

Читать на русском
Станом на 29 грудня заяви на отримання 8 тис. грн допомоги бізнесу подали близько 430 тисяч ФОП і найманих працівників.
фото з відкритих джерел

Станом на 29 грудня заяви на отримання 8 тис. грн допомоги бізнесу через жорсткий карантин у січні подали близько 430 тисяч ФОП і найманих працівників.

Про це під час брифінгу у вівторок, 29 грудня, повідомив керівник проекту «Дія» Мстислав Банік.

Фінансова допомога ФОПам: як отримати 8 тисяч гривеньХто може претендувати на обіцяні президентом Зеленським виплати під час карантину та як їх отримати.

«На 12:00 вже подано 429 тис. 704 заяви на отримання допомоги. З них через мобільний додаток 353 тис. 578 і через портал 76 тис. 126 заяв», - сказав він.

Баник нагадав, що послуга з отримання коштів максимально автоматизована.

«Треба заповнити тільки одне поле - це номер IBAN-рахунку. Для того, щоб держава надала тобі матеріальну допомогу», - додав Банік.

Нагадаємо, з 14 грудня портал «Дія» почав приймати заявки на отримання від держави 8 тис. гривень одноразової допомоги малому бізнесу через карантин у січні.

Наймані працівники та ФОП, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні, можуть оформити заявку на отримання допомоги до 31 грудня.

В інтерв'ю «Слово і діло» міністр соцполітики Марина Лазебна пояснила, чому не всі ФОП можуть претендувати на 8 тисяч допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: