Протести в Білорусі не припиняться самі по собі – Тихановський

Читать на русском
Чоловік лідерки білоруської опозиції, політв'язень Сергій Тихановський заявив, що протести в Білорусі не припиняться самі по собі.
Фото: RFE/RL

Чоловік лідерки білоруської опозиції, політв'язень Сергій Тихановський заявив, що протести в Білорусі не припиняться самі по собі.

Про це повідомляє DW.

«В Білорусі революція людяності, громадянського суспільства і справедливості. Революція - це процес, і він не погасне сам по собі», - сказав Тихановський.

Він також пояснив, чому протести так і не привели до бажаного результату - відставки Лукашенко. Так, за словами опозиціонера, усі ймовірні лідери в Білорусі були ізольовані, що обезголовило опозицію.

«Однак нові лідери з'являться в кожному дворі. Результат ситуації залежить виключно від нашого народу», - додав політв’язень.

Зазначимо, що у травні 2020 року Тихановський збирався взяти участь у президентських виборах в Білорусі 9 серпня.

Тоді ЦВК Білорусі відмовила йому в реєстрації кандидатом, мотивуючи це тим, що під час подачі заявки він перебував у СІЗО, відбуваючи адміністративний арешт. Замість нього документи на реєстрацію ініціативної групи подала його дружина Світлана, яка згодом стала лідеркою білоруської опозиції.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що лідерка опозиції Білорусі Світлана Тихановська планує керувати країною протягом перехідного періоду, який триватиме приблизно 45 днів і розпочнеться після відмови Олександра Лукашенка від влади.

Також ми писали, що Олександр Лукашенко може бути відсторонений від влади внаслідок військового або номенклатурного перевороту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: