Тихановська пропонує визнати білоруських силовиків терористами

Читать на русском
Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала визнати низку правоохоронних органів країни терористичними організаціями, оскільки вони перетворилися у злочинні банди.
Фото: АР

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала визнати низку правоохоронних органів країни терористичними організаціями, оскільки вони перетворилися у «злочинні банди».

Про це повідомляє її особистий Telegram-канал.

Зазначається, що, під час зустрічі із міністром закордонних справ Нідерландів Стефаном Блоком, опозиціонерка закликала розпочати процес запровадження санкцій проти білоруських силовиків.

Окрім того, Тихановська запропонувала визнати білоруський ОМОН та Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією терористичними організаціями.

«Раз ГУБОЗіК та ОМОН перетворилися в злочинні банди, ми починаємо процедуру визнання цих організацій екстремістськими або терористичними. Всі співробітники, які не звільняться до закінчення розслідування, будуть визнані співучасниками (злочинів режиму – ред.) та отримають санкції і арешт майна»,- наголосила Тихановська.

Вона додала, що дії силовиків у Білорусі стають все жорсткішими.

«Спочатку вони хапали людей на вулиці. Потім почали вриватися у квартири. Тепер вдираються прямо в сім'ї та погрожують оголосити, що діти протестувальників знаходяться в соціально небезпечному становищі. Режим більше не намагається підтримувати хоча б видимість дотримання закону», - резюмувала опозиціонерка.

Нагадаємо, раніше Світлана Тихановська оголосила про створення у Білорусі Народного трибуналу.

Вона також заявила, що підтримує принцип територіальної цілісності України та вважає Крим частиною нашої держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: