В ОПУ прокоментували відставку Кривоноса

Читать на русском
В Офісі президента відреагували на указ президента Володимира Зеленського про звільнення Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони, пояснивши це тим, що того не цікавить командна робота.
Фото: Радіо Свобода

В Офісі президента відреагували на указ президента Володимира Зеленського про звільнення Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони, пояснивши це тим, що того не цікавить «командна робота».

Відповідну заяву зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі «Українській правді».

За його словами, Кривонос так і не захотів зрозуміти, що держава – це, насамперед, «правила і відповідальність».

«Не можна бути при посаді в державі і в той же час відверто руйнувати зсередини саму суть держави. РНБО — це ж не місце для політики. Там треба займатися конкретною командною роботою, заради якої і створювався цей орган. Давати конкретну експертизу, оцінювати ризики, пропонувати рішення і виходити з відпрацьованим підсумковим рішенням на публіку. Це ж безпека. Але це точно не місце для реалізації своїх бажань. На жаль, генерал Кривонос протягом тривалого часу не хотів або не міг цього робити — не пропонував свої якісні експертні оцінки і не працював у команді», — сказав Подоляк.

Він підкреслив, що президент України Володимир Зеленський залишив Кривоноса на посаді в РНБО «беручи до уваги його бойовий досвід».

«Президент Зеленський сподівався, що Кривонос зможе працювати разом з новою командою в інтересах України й в рамках сучасних концепцій національної безпеки. Проте, на превеликий жаль, з кожним місяцем ставало все більш очевидним, що Кривоноса не цікавить командна робота на позиції заступника секретаря РНБО. Йому явно подобалося робити гучні політичні заяви, вступати в політичні суперечки. Причини розставання більш ніж закономірні», - резюмував радник глави ОПУ.

Нагадаємо, у вівторок, 29 грудня, Сергій Кривонос указом Володимира Зеленського був звільнений із посади заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України.

Пізніше сам Кривонос назвав рішення президента «новорічним подарунком».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: