Нова підозра Микитасю не пов’язана з корупційними злочинами – Нацполіція

Читать на русском
Оголошення нової підозри екснардепу Максиму Микитасю відносно його причетності до викрадення людини та вимагання жодним чином не пов’язане з розслідуванням корупційних злочинів, в яких він фігурує.
Фото: Слово і діло

Оголошення нової підозри екснардепу Максиму Микитасю відносно його причетності до викрадення людини та вимагання жодним чином не пов’язане з розслідуванням корупційних злочинів, в яких він фігурує.

Про це повідомляє Управління комунікації Національної поліції України.

«Фігуранту оголосили про підозру у вчиненні двох тяжких злочинів - викрадення людини та вимагання. Звертаємо увагу, що кримінальне провадження, де фігурує Максим Микитась і яке розслідують слідчі підрозділи Національної поліції, не має нічого спільного з кримінальними провадженнями, досудове розслідування яких за підслідністю здійснюють інші правоохоронні органи», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці зазначили, що відповідно до ст. 222 КПК, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора.

«Саме тому публічно оприлюднена лише частина доказів, зібраних поліцейськими в рамках досудового розслідування. Ця доказова база стала підставою для оголошення за погодженням із процесуальним керівником підозри Максиму Микитасю у вчиненні тяжких злочинів - викраденні людини та вимаганні», - підкреслюється в повідомленні.

При цьому в Нацполіції застерегли, що будь-які маніпуляції на цю тему можуть бути розцінені як втручання в діяльність правоохоронних органів.

«Національна поліція України закликає не маніпулювати інформацією, оскільки досудове розслідування триває. Проводяться слідчі дії, санкціоновані прокуратурою і судом», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, колишньому власникові компанії «Укрбуд», екснардепу Максиму Микитасю оголосили про підозру у вимаганні та замовному викраденні юриста в Києві.

У зв’язку з цим, у його будинку пройшли обшуки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: