Усі причетні до кібератаки на уряд США заплатять високу ціну – Байден

Читать на русском
Російські хакери, які причетні до кібератаки на урядові організації Сполучених Штатів, заплатять високу ціну за свій вчинок.
Фото з відкритих джерел

Російські хакери, які причетні до кібератаки на урядові організації Сполучених Штатів, «заплатять високу ціну» за свій вчинок.

Про це заявив обраний президент США Джо Байден.

За його словами, питання хакерських нападів на американський уряд викликає у його адміністрації серйозне занепокоєння.

«Для моєї адміністрації кібербезпека буде найвищим пріоритетом на всіх рівнях уряду. Але одного лише хорошого захисту недостатньо. Насамперед ми маємо підривати та припиняти спроби здійснення значних кібератак нашими супротивниками. Ми зробимо це, змусивши усіх причетних заплатити високу ціну» - зазначив обраний президент США.

Нагадаємо, американські ЗМІ повідомили, що невідомі хакери здійснили кібератаку на Міністерство фінансів США та Національне управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі Сполучених Штатів.

Згодом з’явилася інформація, що під їхнім прицілом опинилося і Міністерство внутрішньої безпеки США.

Пізніше стало відомо, що за кібератакою стоїть група підконтрольних Росії хакерів, яка відома серед приватних охоронних фірм під назвою APT29 або Cozy Bear. Саме вона вчинила кібератаку на Державний департамент і Білий дім під час президентства Барака Обами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: