Кібератака на уряд США: спецслужби визнали факт зламу

Читать на русском
Представники американських спецслужб визнали факт масштабної кібератаки на урядові організації США, яку, ймовірно, вчинили російські хакери.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Представники американських спецслужб визнали факт масштабної кібератаки на урядові організації США, яку, ймовірно, вчинили російські хакери.

Про це йдеться в спільній заяві Федерального бюро розслідувань (FBI), Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA) і Канцелярії директора національної розвідки Сполучених Штатів (ODNI).

Зазначається, що для розслідування кібератаки була сформована єдина координаційна група з кібербезпеки, до якої увійшли усі згадані відомства.

«FBI проводить розслідування та збирає розвідувальні дані для того, щоб знайти та порушити проти зловмисників кримінальні справи. CISA підтримує регулярні контакти з урядом, приватним сектором та міжнародними партнерами, надаючи їм технічну допомогу за необхідності. ODNI керує питаннями розвідки та пов’язаними із нею заходами, а також допомагає правильно розподіляти ресурси Розвідуправління для розслідування і обміну інформацією», - йдеться у документі.

У ньому також зазначено, що наразі справжні масштаби проведеної кібератаки лише з’ясовуються.

«Ми продовжуємо працювати над тим, щоб в повній мірі зрозуміти масштаби цієї кампанії. Ми знаємо, що ця кібератака торкнулася мережі всередині федерального уряду», - зазначили представники американських спецслужб.

Нагадаємо, американські ЗМІ повідомили, що невідомі хакери здійснили кібератаку на Міністерство фінансів США та Національне управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі Сполучених Штатів.

Згодом з’явилася інформація, що під їхнім прицілом опинилося і Міністерство внутрішньої безпеки США.

Пізніше стало відомо, що за кібератакою стоїть група підконтрольних Росії хакерів, яка відома серед приватних охоронних фірм під назвою APT29 або Cozy Bear. Саме вона вчинила кібератаку на Державний департамент і Білий дім під час президентства Барака Обами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: