У Польщі стартувала вакцинація від коронавірусу

Читать на русском
У Польщі в неділю, 27 грудня, стартувала масова вакцинація населення проти коронавірусу препаратом компанії Pfizer і BioNTech.

У Польщі в неділю, 27 грудня, стартувала масова вакцинація населення проти коронавірусу препаратом компанії Pfizer і BioNTech.

Перша партія налічує приблизно 10 тисяч доз вакцини, повідомляє TVN24.

До кінця грудня до Польщі будуть доставлені ще 300 тисяч доз, до кінця січня - 1,5 млн доз. Через 21 день повинна бути введена друга доза вакцини. Це дозволить посилити ефект від щеплення.

Друга партія вакцин має бути доставлена ​​до польських лікарень 4 січня. Всі пацієнти, які пройдуть вакцинацію сьогодні, будуть повторно щеплені автоматично.

«Відсьогодні ми можемо почати змінювати наше майбутнє. У нас є дієвий інструмент боротьби з епідемією. Наше завтра тепер у наших руках. Важливо, аби ми максимально використовували цей інструмент», - сказав міністр охорони здоров'я Польщі Адам Недзельський.

Нагадаємо, в суботу, 26 грудня, Угорщина розпочала вакцинацію від коронавірусу. Країна-член Євросоюзу запустила процес на день раніше за інших держав ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: